Indòmit Molí del Cavaller

El Molí del Cavaller es un espai d’increïble bellesa ubicat al municipi de Vilada, a tocar les aigües de l’embassament de La Baells cap al final del seu braç per on rep les aigües del Margançol.

El nom de l’àrea recreativa del Molí del Cavaller, ve donat per un molí fariner enrunat ubicat al terme municipal de Vilada, el Berguedà que està inventariat com a patrimoni immoble al mapa de patrimoni cultural de la Generalitat de Catalunya amb el número d'element IPAC-3734. El molí fariner del Cavaller és una construcció del segle XVII o començaments del XVIII que es troba totalment derruïda degut a l'abandonament des de la dècada de 1940.

El molí del Cavaller estava situat dins els dominis del Baró de la Portella. Era un dels molts molins del terme de Vilada, al peu de la riera de Margançol. Funcionà durant tot el segle XVIII, XIX i fins després de la Guerra Civil. En aquest espai s’hi poden trobar els serveis de pàrquing, zona d’acampada, taules, barbacoes, WC, zona de bany a l’embassament de La Baells, dutxes, bar i activitats aquàtiques.

Tot i que es una instal·lació municipal, la seva gestió es privada i els costos que comporta mantenir-la com a els usuaris els agrada trobar-la te un costos. Per aquest motiu, tot i ser un espai públic per poder-ne gaudir caldrà abonar les tarifes establertes i publicades a mes de respectar les normes d’ús publicades, a excepció dels veïns empadronats a Vilada que podran gaudir d’aquestes instal·lacions gratuïtament (ja que es gracies al seus impostos que aquesta àrea existeix) però igualment seguint les normes d’us establertes.

Per tal de poder gaudir d’aquest espai caldrà contactar amb l’empresa que gestiona aquests serveis, ja sigui per E-mail, telèfon o en persona, ja sigui en el mateix Moli o en els altres espais que també gestiona Indòmit.

Els serveis que s’ofereixen es poden contractar el mateix dia o prèvia reserva seguint les indicacions publicades.

Les instal·lacions del Molí únicament les poden utilitzar els clients que contractin els serveis que s'hi ofereixen, tant si hi accedeixen en cotxe, com a peu, com en embarcació...

Les instal·lacions del Moli només es poden fer servir dins dels horaris d’obertura establerts per l’empresa gestora. Fora d’aquests horaris es considerarà a tothom qui hi accedeixi com a intrús en una propietat privada i podent ésser denunciat a les autoritats, a mes de que serà l’únic responsable dels danys que pugui ocasionar o patir com a conseqüència de la seva presencia en les instal·lacions.

S’informa als usuaris que l’instal·lació esta dotada de serveis de seguretat de videovigilància i es poden enregistrar imatges dels usuaris amb finalitats única i exclusivament per motius de seguretat que es destruiran periòdicament transcorregut els temps legal que marca la llei. Aquestes imatges s’enregistraran tant en horaris d’obertura com fora d’aquests horaris.

Les dates i horaris d’obertura seran:

De 11 de setembre a 24 de juny tots dimecres tarda i els caps de setmana de divendres a diumenge (els horaris variaran segons època de l'any)
Del 24 de juny al 11 de setembre cada dia de 9 h a 21 h

Els dies en que s'organitzin sopars o esdeveniments especials al vespre, l'horari s'allargarà en funció de l'acte organitzat. Fora d’aquestes dates i horaris es pot donar servei a grups prèvia reserva. Per informació i/o reserves pot contactar en el telèfon d'Indòmit 639980153

Escombraries i/o brossa

Aquest espai es troba ubicat en un paratge natural fora dels canals de recollida de brossa dels serveis de neteja, per aquest motiu cada usuari serà responsable de recollir i emportar-se la brossa que pugui generar, incloses les defecacions de les mascotes. En cas de deixar brossa o escombraries s'aplicaran les sanciones estipulades en l'ordenança municipal corresponent.

Gossos

En temporada baixa (de 1 de setembre a 31 de maig). Esta permès accedir a l'espai de l'àrea recreativa del Moli amb gossos, sempre hi quan vagin ven fermats per tal de que no molestin als altres usuaris als quals no te perquè agradar-los la seva presencia i els propietaris dels gossos tinguin una cura extrema de les defecacions d'aquests per tal de garantir un espai net i agradable per a tothom, fins hi tot per a aquelles persones a les que no els hi agraden els gossos. Cal tenir en compte que en l'àrea recreativa no hi ha servei de recollida d'escombraries, de manera que les defecacions de les mascotes caldrà recollir-les i endur-se-les.
L’obligatorietat de portar els gossos fermats fa referencia a tot l’espai del Moli, INCLÒS A L'AIGUA. No hi ha problema en que els gossos es banyin però sempre seguint les indicacions de convivència esmentades. Bona part de la gracia del Molí del Cavaller es la tranquil·litat que s'hi respira, cosa que es veu sovint interrompuda pels lladrucs dels gossos. Com indicàvem abans, la prioritat es la comoditat de les persones, de manera que si algú no es capaç de garantir el silenci del seu gos, caldrà que abandoni les instal·lacions.

En temporada alta (de 1 de juny a 31 d'agost)
NO ESTÀ PERMÉS L'ACCÉS AMB GOSSOS.

NO s’accepten els gossos en el servei d’acampada en cap moment de l'any.

Musica

A el Moli se li han imposat unes normes d'us pel que fa a la gestió de la musica o sorolls en generals. Per aquests motius, en l'entorn de l'àrea recreativa únicament podrà emetre musica de manera col·lectiva el gestor de l'espai. Si be esta permès que cada usuari pugui gaudir de la seva musica a nivell particular utilitzant auriculars.

Pàrquing

El pàrquing es exclusiu per als clients dels serveis que s’ofereixen a l’àrea recreativa, les seves places son escasses i limitades, per aquest motiu es serà molt estricta en deixar aparcar exclusivament a qui contracti algun dels serveis oferts. L'accés i la zona d'aparcaments estan habilitats per poder-hi accedir amb vehicles tipus turisme però NO amb furgonetes, caravanes ni autocaravanes. Per aquest motiu està prohibit l'accés amb aquest tipus de vehicles, ja que podrien col·lapsar la circulació de la resta de vehicles. Tots aquells vehicles no autoritzats que quedin estacionats a l’interior de les instal·lacions del Moli a l’hora de tancament seran denunciats a les autoritats i retirats per la grua, tenint el propietari que afrontar la possible multa i costos que això comporti a l’administració que correspongui.

En temporada baixa (de 1 de setembre a 31 de maig)
L'accés al pàrquing serà lliure i  gratuït per als clients dels serveis que s’ofereixen al Molí.

En temporada alta (de 1 de juny a 31 d'agost)
Únicament podran accedir al Molí aquells usuaris que tinguin contractats alguns dels serveis que s'ofereixen al Molí.

El preu del servei de pàrquing es de 4 €/h

Els clients que tinguin activitats contractades tenen inclòs el servei de pàrquing des de 1 h abans de l'inici de l'activitat i fins 1 h després de l'hora programada de finalització de l'activitat contractada.

Els clients que contractin el servei de taules hauran de pagar les hores de pàrquing que utilitzin segons tarifa indicada.

Els clients que contractin el servei d'acampada hauran de pagar les hores de pàrquing que utilitzin segons tarifa indicada o 30 €/dia.

Taules

Per poder fer us de les taules caldrà abans passar pel bar i contractar alguna de les següents opcions:

En temporada baixa (de 1 de setembre a 31 de maig)
Barbacoa + taula exterior: 3€/pax
Barbacoa + taula interior: 5 €/pax

Aquesta taxa dona dret a l’ús de les taules i bancs existents al seu entorn, els wc, el pàrquing, les barbacoes, dutxes i accés a la zona de bany.

En temporada alta (de 1 de juny a 31 d'agost)
Barbacoa + taula exterior: 5 €/pax
Barbacoa + taula interior: 8 €/pax

Aquesta taxa dona dret a l’ús de les taules i bancs existents al seu entorn, els wc, les barbacoes, dutxes i accés a la zona de bany.

El servei de pàrquing es cobrarà a part.

No esta permès l’ús de taules particulars ni realitzar pícnic amb mantes. Per menjar cal utilitzar els serveis habilitats per a aquests efectes. Es poden reservar taules exteriors i interiors. Qualsevol tipus de reserva prèvia haurà d’anar acompanyada de la contractació de com a mínim una part dels serveis.

Zona acampada

Definició "zona d'acampada":
Es un espai on es pot muntar una tenda per passar la nit

Una zona d'acampada, a diferencia d'un càmping, NO tens una parcel·la on l’usuari pugui disposar-ne per al que vulgui, posar taules, fogons, toldos, gandules... en una zona d'acampada únicament es pot posar la tenda per passar la nit. Per a cuinar, menjar... ja hi altres punts habilitats per a aquests afers. NO existeix un espai habilitat per caravanes i autocaravanes, per aquest motiu no podem donar servei a aquest tipus de vehicles. Per poder acampar primer cal registrar-se al bar i abonar la taxa corresponent. Dins de l’àrea recreativa hi ha una zona reservada per fer acampada, lavabos i dutxes.

En temporada baixa (de 1 de setembre a 31 de maig)
El preu és de 10€ per persona i nit. En el cas d'esplais, escoles, etc. consultar cada cas.

En temporada alta (de 1 de juny a 31 d'agost)
El preu és de 15€ per persona i nit. En el cas d'esplais, escoles, etc. consultar cada cas.

Aquesta taxa no dona dret a fer us de les taules, barbacoes, ni pàrquing, ja que aquests serveis es gestionen per separat.

Esta totalment prohibit fer servir fogonets a la zona d’acampada, en cas de voler-los fer servir caldrà que sigui en la zona de les barbacoes.

NO s’accepten els gossos en el servei d’acampada.

Degut a les característiques de la normativa que regula l’entorn del moli, l’estada màxima podrà ser de 2 nits la mateixa tenda.

Els preus estan pensats per tendes tipus “iglús o canadenques” de màxim 6 places, si la tenda porta “avancer” o es de mes places que el de persones registrades, caldrà abonar el preu del nombre de places que pugui allotjar, independentment del nombre de persones que l'utilitzin. Es poden reservar places d’acampada.

Qualsevol tipus de reserva prèvia haurà d’anar acompanyada de la contractació de com a mínim una part dels serveis.

També existeix la possibilitat de lloguer de tendes de 2 places per 15 € la nit, el preu inclou muntar, netejar i desmuntar.

De les 21 h a les 9 h la porta del camí d’accés estarà tancada al transit rodat de vehicles. En cas d’emergències caldrà trucar al 112.

Barbacoes

L’ús de les barbacoes està vinculat a la contractació de taules.  Per poder fer servir les barbacoes caldrà registrar-se en el full de registre del bar per tal d’establir un ordre entre els usuaris i així evitar problemes. Aquest registre identifica franges de 1 h en que qui es registri disposarà d’aquella franja per fer us de les barbacoes. El combustible de les barbacoes caldrà que el porti cadascú o el contracti al bar, en tot cas caldrà que sempre siguin combustibles naturals tipus fusta, carbonet, llenya o gas. En cap cas es podran fer servir plàstics, envasos o similars. El combustible que no es consumeixi del tot quan acabi el temps d’ús de cada usuari quedarà a benefici de l’usuari següent  o en cas de disconformitat caldrà que l’usuari sortint apagui el foc amb aigua i retiri el combustible sobrant de les barbacoes (essent ell l’únic responsable de la gestió de les restes d’aquest combustible) perquè en puguin fer us els usuaris següents.

Dutxes

L’ús de les dutxes es gratuït, ja que sempre està vinculat a la contractació d’altres serveis i  el seu us ja esta inclòs en tots els altres serveis que es poden contractar, taules interiors, exteriors, acampada, activitats ... Tot i així es pot contractar el servei d’aigua calenta, per això cal adreçar-se al bar

El seu cost es de 2 € per persona.

Activitats aquàtiques

Les activitats que es poden realitzar de manera habitual al Moli son piragües, patins i paddle surf. Els detalls de cada activitat i les seves condicions de contractació es troben en aquesta mateixa web, consulteu la fitxa de cadascuna. Es poden reservar activitats. Qualsevol tipus de reserva prèvia haurà d’anar acompanyada de la contractació de com a mínim una part dels serveis.

LA CONTRACTACIÓ DE LES ACTIVITATS I SERVEIS SUPOSA L’ACCEPTACIÓ DE LES INSTRUCCIONS I NORMES QUE L’ORGANITZACIÓ TE PUBLICADES.